Nyheter inom IT-branchen

Windows server 2016.

GNS är gladda att kunna erbjuda Windows server 2016 för alla nya och befintliga kunder.

Windows server 2016 innehåller många ny funktioner och förbättringar från tidigare versioner. Vi har valt att sammanfatta några utav nyheterna nedan. alla våra kunder har som vanligt rätt att kostnadsfritt uppgradera till den senaste versionen utav Windows.

Från och med idag kan man beställa Virtual Private Server (VPS) eller dedikerad server med Windows server 2016 som operativsystem.

Nested virtualization: Nu är det officiellt supporterat att köra en virtuell miljö under en virtuell miljö. Med tidigare versioner utav Windows server var man tvungen att installera Hyper-V på en fysisk server för att ha en supporterad lösning. Med Windows server 2016 kan man hyra en virtuell server och installera Hyper-V rollen på den och skapa virtuella maskiner på den. 

Hot add and remove: nu kan man lägga till eller ta bort RAM-minne och nätverkskort på en virtuell server medans den är i drift utan omstarter (kräver att den virtuella maskinen är ”generation 2”).

Linux Secure Boot: Linux operativsystem som körs på generation 2 kan bootas upp med ”secure boot” som är en dell utav Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) . det sjyddar serverns startup miljö mot rootkkits eller andra så kallde ” boot-time malware”

Web Application Proxy: Stora förbättringar av säkerheten vid internet publiceringar utav sidor och applikationer.

Hyper-V Containers: Med Hyper-V Containers kan du isolera applikationer från operativsystemet och förbättra tillförlitligheten och distribution av applikationer.

Docker support: Docker kan användas för att hantera både Windows Server och Hyper-V-containers.

Kontakta oss för vidare information. 

 

Windows server 2016

Vi har lanserat vår nya hemsida.